Sälgeskärin arkkitehtuuri edustaa yksinkertaista ja perinteikästä saaristoarkkitehtuuria, jossa on ripaus modernisuutta.

Tämän projektin lähtökohtana oli luonnollisten materiaalien ja sävyjen käyttö. Ulkolaudoitus harmaantuu kauniisti ajan mittaan. Tuulisista olosuhteista johtuen haluttiin tehdä eräänlainen atriumpiha, jossa oleskellaan suojassa tuulelta, kadottamatta kaunista näkymää Gullkronan selälle läpi oleskelutilojen ikkunoiden.

Mökki rakennettiin hyvin jyrkkään rinteeseen, mikä vaati hyvin pienen runkosyvyyden. Muuten perustukset olisivat tulleet liian dominoivaksi rannalle päin.

 

Tämän projektin lähtökohtana oli hirsimökki. Luonnosvaiheessa päätettiin yhteistuumin asiakkaan kanssa että rakennetaan talo rankarakenteisena, mikä osoittautui oikeaksi valinnaksi. Lopputuloksena oli paljon keveämpi muotokieli. Mökki avautuu luoteeseen antaen ilta-auringon helliä isoa terassia ja ikkunoita lämmittämättä sisätiloja liian paljon.

Saunan suurin haaste liittyi sen sijaintiin. Rakennuksen porrastukset soveltuu hyvin kallioiseen maastoon. Ylempi osa on tarkoitettu yöpymiselle ja oleskelulle, näin ollen saunarakennus soveltuu hyvin myös vierasmökiksi. Saunaosastolta aukeaa upea näkymä merelle.

Bild nr. 2Bild 3